Cuvinte care dau viață

Cuvinte care dau viață

Gratuit
 
Locatie

Locatie Centrul DA, Str. Adrian nr 22 - 24, sector 5, Bucuresti

Ascultarea analitică este rezultatul unei disponibilități, al unei atenții, al unei prezențe față de celălalt. Ca atare, această ascultare are un efect terapeutic. Ea primește cuvântul pacientului în dimensiunile sale de suferință și îndoială și, de asemenea, în dimensiunea sa de nedescris, de nemaiauzit. Ascultarea psihanalitică corespunde unui mod specific de disponibilitate psihică din partea terapeutului și a pacientului. Creează spațiul pentru o nouă lume, care părea de neatins, de nedescoperit. Cuvântul este capabil să acopere, să numească, să adreseze, să combine, dar și să dezlege și să lege, să amintească sau să inventeze. Între discursul liber asociativ al pacientului și atenția liber flotantă a analistului se conturează un întreg spațiu analitic co-creat și co-împărtășit. A asculta înseamnă mai mult decât a auzi ceea ce este spus. A spune se construiește în mult mai multe feluri decât prin simplul a vorbi despre.

Vă invităm să explorăm împreună semnificația ascultării analitice, având în minte premisa că aceasta urmărește întotdeauna să redea pacientului gestul inedit al cuvântului său, precum și gestul reînnoit al propriei sale ascultări, într-un mod lărgit și îmbogățit.

Seminarul își propune o abordare teoretico-clinică a conceptului de ascultare psihanalitică. Prima parte a seminarului va fi dedicată prezentării unei contribuții teoretice la dezvoltarea acestui concept, iar cea de-a doua parte va permite explorarea clinică prin intermediul unor instrumente specifice de ascultare precum grupo operativo, psihodrama psihanalitică sau scriere liber asociativă.

Durata seminarului:
10 întâlniri (lunile martie - iunie 2023, septembrie 2023 – februarie 2024, date orientative 18 martie, 08 aprilie, 27 mai, 24 iunie, 30 septembrie, 21 octombrie, 25 noiembrie, 16 decembrie, 27 ianuarie, 24 februarie)

Start:
sâmbătă 18 martie 2023. Primul text teoretic abordat este On the use of language in psychoanalysis - Thomas Ogden, Reverie and Interpretation.

Frecvență:
lunar, conform program, după-amiaza în intervalul 16.00 – 18.30

Cost:
200 ron/întâlnire

Număr participanți:
minim 8, maxim 20

Locație:
Centrul de psihoterapie și dezvoltare personală Didier Anzieu, Str. Adrian 22-24, sector 5, București

Facilitatori:
Cristina Călărășanu

Înscrieri:
pe site la adresa https://www.activelearningcenter.ro/cuvinte-care-dau-viata-psihanaliza--p1355009.html, pe email la adresele contact@suportpsi.ro, cpap.cristina@gmail.com sau la telefon 0733.300.910    


Cristina Calarasanu
Cristina Calarasanu

Psihoterapeut psihanalitic format în psihanaliza legăturilor (școala franco-argentiniană) și psihanaliză relațională
Președinte și membru fondator al Asociației Române de Psihanaliză a Legăturilor de Grup și Familie
Președinte al Secțiunii de Cuplu și Familie din cadrul Federației Europene de Psihoterapie Psihanalitică
Membru al Consiliului Științific al Asociației Internaționale de Psihanaliză de Cuplu și Familie.

Clientii activelearningcenter.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Scroll <